Casa Comet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Comet
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Peralada, 27. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 37691

La Casa Comet és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al centre històric de la ciutat, molt a prop de l'Ajuntament de Figueres. És un edifici entre mitgeres de planta baixa i dos plantes pis. Al sòcol destaca la solidesa del seu basament de pedra amb motllures dentelades i cassetons. Presenta portal d'arc a nivells amb motllures i una finestra rectangular tripartida amb ampit sense decoració. Al primer pis balcons amb llosana emmotllurada, barana de ferro forjada amb ornamentació floral i persiana de llibret en fusta. Al segon pis tribuna bastida sobre mènsules de fusta esculpides i llosana pintada en groc. Presenta un finestral tripartit emmarcat per fusta i ferro treballats i culminat amb voladís amb coberta de teules. Coronament de la façana amb mènsules que subjecten un entramat de llates fusta decorades amb barbacana possiblement per situar politges.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Comet
  1. «Casa Comet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].