Casa Cristau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Cristau
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònichistoricisme arquitectònic Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Peralada, 38. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 39430

La Casa Cristau és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat en una cantonada, a davant del col·legi Escolàpies, de planta baixa, dos pisos i golfes amb coberta terrassada. La planta baixa té un encoixinat de pedra, d'uns setanta centímetres d'alçada. Dues grans obertures donen accés al local comercial de la planta baixa. Els dos pisos superiors segueixen la mateixa estructura. Una balconada correguda, suportada per mènsules la del segon pis, amb dues obertures amb un guardapols suportat per uns capitells decorats amb fulles d'acant i decoració floral. La planta golfes té com a obertures, petites galeries amb tres arcs de mig punt, decorades amb un petit guardapols ondulat, i amb un ampit a la base de la finestra. Pel que fa a la façana lateral, es repeteix la decoració de guardapols a les obertures. Els dos pisos superiors tenen cinc finestres cadascun, algunes de les quals cegades, i a la planta golfes trobem petites finestres en arcs de mig punt, amb l'ampit i el guardapols decoratiu.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Cristau
  1. «Casa Cristau». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].