Casa Joaquim Freixa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Casa Freixa (Terrassa))
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Joaquim Freixa
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteLluís Muncunill
ConstruccióSegle xix (1894)
Característiques
Estil arquitectònicHistoricisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRaval de Montserrat, 40. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 34′ N, 2° 01′ E / 41.56°N,2.01°E / 41.56; 2.01
BCIL
IdentificadorIPAC: 28096

La Casa Joaquim Freixa, o simplement Casa Freixa, és un edifici del centre de Terrassa (Vallès Occidental), situat al Raval de Montserrat, protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un edifici entre mitgeres, d'una planta amb soterrani. La façana que dona al Raval és simètrica i presenta tres obertures verticals protegides per guardapols lligats entre ells. Al mig hi ha el portal i als costats hi ha dos finestrals amb barana de ferro que es corresponen amb les obertures del semisoterrani i que estan separades per una línia d'imposta.[1]

El remat superior està format per una cornisa decorada amb motius florals i una barana de gelosia amb llenguatge goticista.[1]

Història[modifica]

Es tracta d'una de les primeres obres de l'arquitecte Lluís Muncunill a Terrassa feta en estil neogòtic de la primera etapa, un disseny inhabitual per a habitatges i reservat per als edificis de caràcter públic. L'arquitecte plantejà com a novetat una planta semisoterrània. Cal destacar-ne els treballs de ferro forjat de les baranes exteriors.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Joaquim Freixa
  1. 1,0 1,1 «Casa Freixa». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 octubre 2014].

Vegeu també[modifica]