Casa Gardella

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Gardella
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Besalú, 5 - c. Sant Pere. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19701

La Casa Gardella és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al centre històric de la ciutat molt a prop de l'Ajuntament de Figueres. És un edifici cantoner de planta baixa i tres pisos. A la planta baixa presenta local comercial i un portal d'accés i dues finestres al carrer Sant Pere. La cantonada està solucionada amb encoixinat: arrodonit i en pedra a la planta baixa, i en angle i arrebossat als pisos. A la façana del carrer Besalú presenta balcons amb llosana emmotllurada en degradació de mida respecte a l'alçada. A la del carrer Sant Pere tres finestres també en degradació de mida. Totes les obertures estan emmarcades per motllures. La façana presenta esgrafiats florals de tipus modernista a la base del primer pis i a la zona superior de la façana abans de la cornisa que corona l'edifici seguida per la balustrada i la terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Gardella
  1. «Casa Gardella». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].