Casa Isern

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Isern
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicMonumentalisme academicista
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Llàtzer, 62. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.26°N,2.97°E / 42.26; 2.97
IPA
IdentificadorIPAC: 39464

La Casa Isern és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al costat de l'estació d'autobusos, de planta baixa i dos pisos i coberta a dues vessants. Aquest és un edifici que destaca per la seva sobrietat, ja que la façana està totalment arrebossada, i les obertures, quadrades, són de reduïdes dimensions, fet que dona sensació d'un monumenalisme important. La porta d'accés a l'edifici n'és un exemple clar, ja que tot i que la porta és de dimensions normals, el marc de la porta que arrenca d'un encoixinat, s'allarga fins al primer pis, inserint en aquest marc una finestra amb balcó que es troba entre el primer i segon pis. Aquest edifici té pocs elements decoratius. Totes les finestres es troben emmarcades per una motllura, els dos balcons de les dues façanes estan suportats per una mènsula ben treballada, i l'últim element decoratiu és el fris de sota el voladís amb ornamentació vegetal.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Isern
  1. «Casa Isern». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].