Casa Juez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Juez
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteRicard Giralt i Casadesús
Construcciósegle xx (1919)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Colom, 24 - c. Pi i Margall, 34. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.97°E / 42.27; 2.97
IPA
IdentificadorIPAC: 19693

La Casa Juez és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat a l'eixample de la ciutat. Edifici en cantonada, amb planta baixa, pis i golfes i un cos adjunt lateral que servia com taller de la mateixa família. Exteriors estucats en blanc, la façana del carrer Colom és la principal i presenta un encoixinat a la part inferior. El portal central està protegit per petit voladís suportada per columnes de maó salomòniques, i dues finestres laterals -una d'elles doble- cobertes a la vegada per una balcó i una tribuna superiors suportats per mènsules; aquests, els trobem a cada costat del primer pis, mentre que al centre trobem una finestra amb guardapols decorada amb dovelles de colors. Per sobre del pis sobresurten dos cossos. Un rematat en coberta esglaonada amb un balcó petit damunt la tribuna inferior; l'altre solucionant la cantonada a "modus" de torre sobresortint, coberta a quatre vessants. La façana petita segueix el motiu de la principal amb alternança de finestres cegues amb arc escarser i obertes amb llinda decorada. Les llindes de totes les obertures són esglaonades i amb decoració ceràmica al timpà.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Juez
  1. «Casa Juez». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].