Casa Puig Soler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Puig Soler
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Pau, 2 - Rambla de Figueres. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19635

La Casa Puig Soler és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici obra de 1901 de l'arquitecte Josep Azemar.[1] Situat en el centre històric de la ciutat, amb una façana que dona a la Rambla de Figueres. És un edifici en cantonada, amb una torre situada a l'eix de l'edifici. La planta baixa està destinada a ús comercial (Armeria Romero). En el primer pis trobem sis finestres sobre un encoixinat que es perllonga en vertical en el cos central de la cantonada. En el segon pis destaca la tribuna-balcó semicircular amb arcs de mig punt i balustrada, que suporta un balcó al pis superior. Aquest cos-torreta culmina amb una cúpula ceràmica. A banda i banda d'aquest cos central, la façana presenta finestrals i balconades amb guardapols ornamentals (en forma de U), i presenta l'arrebossat pintat. L'edifici està cobert per terrassa rematada per barana amb balustrada.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Puig Soler
  1. epdlp.com, Casa Puig Soler (1901)
  2. «Casa Puig Soler». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].