Casa Vallvé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Vallvé
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI
Característiques
Estil arquitectònicRenaixement
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVallmoll (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. la Unió, 23.
Map
 41° 14′ N, 1° 15′ E / 41.24°N,1.25°E / 41.24; 1.25
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC2351 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Vallvé és un edifici del municipi de Vallmoll (Alt Camp) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'habitatge està situat dintre el nucli històric de Vallmoll. Es tracta d'un edifici entre mitgeres que fa cantonada. Té planta baixa, pis i golfes. Els elements més remarcable de la façana són: la porta d'accés, que s'obre al carrer de la Unió, d'arc de mig punt amb dovelles de pedra; a la dreta hi ha una finestra damunt la qual apareix esculpit un escut amb una mà; al primer pis hi ha dues finestres renaixentistes amb brancals que simulen pilastres i llindes amb motllures i fris que mostra relleus gastats però de gran riquesa. Les golfes presenten obertures rectangulars. La coberta és de teula, amb ràfec sobresortint.

La construcció és de pedra arrebossada.

Història[modifica]

La construcció de la casa Vallvé data del segle xvi, d'acord amb les inscripcions que apareixen a les finestres, dels anys 1542 i 1588. L'any 1874 fou valorada en 160 escuts (unes 4000 pessetes actuals). Sembla que al llarg de la seva història ha patit diversos saqueigs. Hi ha constància que hi havia unes pedres on es podia veure la reproducció d'una roca i d'una mora, la qual cosa sembla indicar que hi visqué algú del senyoriu dels Rocamora.

Actualment, la casa es troba deshabitada i en estat d'abandó.

Referències[modifica]

  • «Pat.mapa: arquitectura». Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Vallvé