Casa Vila Moner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Vila Moner
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI, XXI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Nou, 18. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19708

La Casa Vila Moner és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici al centre històric de la ciutat, a davant de la plaça amb el mateix nom que la casa i molt a prop de la Rambla. Es tracta d'un edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos amb quatre obertures a cada nivell. La façana s'ordena en tres registres visuals ben definits: la planta baixa recoberta amb imitació d'encoixinat rústec molt lleu fet en arrebossat, i quatre portals emmarcats en motllures i llindes de pedra. Al primer pis trobem quatre balcons iguals emmarcats en pedra; la paret és coberta d'un trama esgrafiada de tema geomatitzant que recorda l'encoixinat. Al segon pis, també quatre balcons emmarcats per motllura esgrafiada; la paret és llisa cimentada. Per sobre triple filada de teulades que correspon a la coberta a doble vessant.[1]

Actualment, la família propietària està portant a terme una rehabilitació integral, tant estructural com estètica i funcional, per a adaptar-la als nous temps, conservant els elements singulars.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Vila Moner
  1. «Casa Vila Moner». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].