Casa a Palol de Vilatenim

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa a Palol de Vilatenim
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPalol de Vilatenim. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 3° 01′ E / 42.27°N,3.02°E / 42.27; 3.02
IPA
IdentificadorIPAC: 39150

La Casa a Palol de Vilatenim és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici aïllat situat al veïnat de Palol de Vilatenim, a uns tres quilòmetres del centre de Figueres. És una masia de planta baixa i golfes, de planta rectangular, i amb coberta a dues vessants, amb alçats diferents. A la construcció original se li han anat afegint altres construccions, com la pallissa o els estables construïts en època posterior a la de l'edifici principal. El paredat de la casa ha estat arrebossat, fet que no ens permet veure el parament original, tot i així les obertures sí que mantenen els carreus que les formen. Dos elements destaquen per sobre dels altres: el rellotge de sol que es troba a la part més alta de la façana, i la porta d'accés, en arc de mig punt, amb important dovellatge i un escut a la dovella clau. A la façana lateral i posterior de l'edifici podem veure uns contraforts que suporten l'edifici, així com algunes finestres més treballades que les de la façana, entre les quals destaca una finestra allindanada amb carreus ben escairats.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa a Palol de Vilatenim
  1. «Casa a Palol de Vilatenim». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].