Vés al contingut

Casa al carrer Dr. Fàbregas, 7 (Tiana)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Casa al carrer Dr. Fàbregas, 7
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióInici del segle xx
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Altitud140 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTiana (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Dr. Fàbregas, 7
Map
 41° 29′ 10″ N, 2° 15′ 59″ E / 41.486211°N,2.266361°E / 41.486211; 2.266361
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9163 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer Dr. Fàbregas, 7 és una casa eclèctica de Tiana (Maresme) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici civil amb planta baixa, pis, coberta amb un terrat pel qual es pot deambular i un subsòl que segueix el pla inclinat del carrer. Destaca per l'eclecticisme dels seus elements arquitectònics: combina les balustrades neoclàssiques de la balconada central de la façana i de la balconada lateral, suportades, ambdues, per primes columnetes de ferro colat, amb la barana del terrat situat damunt de la cornisa, realitzada amb traceria més aviat de tipus historicista-medieval. Combina també els trenca aigües a manera de línies corbes, amb esgrafiats a la seva part inferior, i definits per tres segments de línia recta. Sobresurt, a la part central del terrat, un petit cos flanquejat per hídries, amb una finestra que s'obre a la façana. La balconada típicament neoclàssica, amb balustrades i suportada per columnetes primes de ferro colat, que li donen un aire eclèctic al conjunt, és característica de molts altres edificis de Tiana.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer Dr. Fàbregas, 7
  1. «Casa al carrer Dr. Fàbregas, 7». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 desembre 2016].