Casa al carrer Olot, 3 (Tortellà)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer Olot, 3
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix-XX
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTortellà (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Olot, 3
Map
 42° 14′ 00″ N, 2° 37′ 47″ E / 42.2333°N,2.6297°E / 42.2333; 2.6297
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC10693 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer Olot, 3 és una obra modernista de Tortellà (Garrotxa) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa situada al carrer d'Olot núm.3, molt pròxima a la Plaça del Mercat. Els baixos estan ocupats per una botiga de queviures i no presenten res de destacable. El primer pis disposa d'un ampli balcó, sostingut per sis mènsules ornamentades amb fullatges i volutes, dona accés a dues portes emmarcades per amplis guardapols, ornats amb decoracions de flors i fulles estilitzades així com d'elements ceràmics. En mig d'aquestes obertures hi ha la següent inscripció emmarcada dins una decoració feta d'estuc i mosaic: "V. G.". Una sanefa amb motius geomètrics marca la separació amb la segona planta que disposa de dos balcons sostinguts per mènsules i les obertures que hi donen a accés estan ornamentades amb els mateixos motius descrits al primer pis. La façana està estucada i simula l'existència de carreus cantoners."[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer Olot, 3
  1. «Casa al carrer Olot, 3». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 28 febrer 2019].