Casa del Moliner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa del Moliner
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Joan les Fonts (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Santa Magdalena, 5
Map
 42° 13′ N, 2° 31′ E / 42.21°N,2.51°E / 42.21; 2.51
IPA
IdentificadorIPAC: 10673

La Casa del Moliner és una obra de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una casa entre mitgera, de planta rectangular i teulat a dues aigües. Va ser bastida amb pedra volcànica del país i els murs foren estucats. Disposa de baixos, amb un local comercial, dos pisos superiors i golfes. El primer pis té un balcó, amb una sola porta d'accés, sostingut per quatre mènsules decorades amb fullatges estilitzats. El segon pis, igualment, disposa d'un sol balcó sostingut per dues mènsules ornades, però de dimensions més reduïdes. Les dues obertures estan emmarcades per un ampli guardapols d'estuc, coronat per un escut llis, voltat de fullatges; aquests guardapols són sostinguts per pilars estriats i capitells d'estuc imitant les fulles d'acant. Entre el segon pis i les golfes corre una sanefa d'estuc amb arquets cecs. Aquestes darreres disposen de tres amplis badius, sostinguts per pilars i capitells.[1]

Referències[modifica]

  1. «Casa del Moliner». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 13 octubre 2016].