Casa l'Esquilador

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa l'Esquilador
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud430 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHostafrancs (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Centre, 16 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 44′ 12″ N, 1° 14′ 35″ E / 41.7367°N,1.24307°E / 41.7367; 1.24307
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC26108 Modifica el valor a Wikidata

Casa l'Esquilador és una casa al nucli antic d'Hostafrancs, del municipi dels Plans de Sió (Segarra), inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Des de la façana principal, es poden distingir tres plantes realitzades amb pedra rejuntada amb morter. A la planta baixa, destinada a usos agrícoles, destaca la llinda d'una sola peça de la porta principal on apareix un alt relleu amb la representació d'unes tisores d'esquilar ovelles i un medalló on al seu interior apareix la data de construcció de la casa, 1765. De la primera planta destaca una espècie de balcó realitzat amb pedra de forma semicircular i que sobresurt del mur, on apareix una altra data, 1796, que indica la construcció d'una ampliació o remodelació de la casa. Situades entre la primera i la segona planta apareixen dues finestres amb unes reixes realitzades amb ferro forjat acabades amb punta, contemporànies a la construcció de la casa. Finalment, destaca la premsa de vi que apareix adossada a la paret lateral esquerra, la qual ha perdut el caragol i la vara que la feia girar, però que encara conserva la biga i les pedres tallades que tenien la finalitat de suportar les peces de la premsa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa l'Esquilador
  1. «Casa l'Esquilador». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 maig 2016].