Cases de l'Eixample

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cases de l'Eixample
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAgullana (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Joaquim Bech de Careda
Map
 42° 23′ 35″ N, 2° 50′ 46″ E / 42.393038°N,2.846193°E / 42.393038; 2.846193
IPA
IdentificadorIPAC: 17813

Les Cases de l'Eixample és una obra d'Agullana (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Cases entre mitgeres situades en un dels carrers del centre del poble. Són cases amb tres crugies perpendiculars a la façana, amb escala de dos trams, a la part central, d'una crugia lateral. Els murs són de pedra amorterada i d'obra de fàbrica. Les voltes de la planta baixa són de pla escarceres, mentre les altres plantes en presenten de quatre punts. Els pisos repeteixen una mateixa composició: sala central, tres cambres amb alcova, cuina i eixida posterior. A les dues plantes superiors les habitacions que donen al carrer disposen de grans balcons de ferro forjat. La senzillesa i funcionalitat d'aquesta tipologia d'habitatges fou, sens dubte, la raó principal perquè s'adaptés a la majoria de carrers de l'eixample del segle xix.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cases de l'Eixample
  1. «Cases de l'Eixample». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 16 maig 2020].