Castell d'Ansemburg

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell d'Ansemburg
Buerg Aansebuerg
Imatge
Vista general del vell castell
Dades
TipusCastell Modifica el valor a Wikidata
Construcció1135 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsBon estat
Estil arquitectòniccastell
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHelperknapp (Luxemburg) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAnsemburg Luxemburg
Map
 49° 42′ 11″ N, 6° 02′ 16″ E / 49.70292°N,6.03764°E / 49.70292; 6.03764
Monument nacional classificat
Data29 gener 2010

El castell d'Ansemburg (en luxemburguès: Buerg Aansebuerg; en francès: Vieux Château d'Ansembourg), conegut com el castell Vell d'Ansemburg, en el centre de Luxemburg, és un dels castells pertanyents a la vall dels Set Castells. Situat per damunt del petit llogaret d'Ansemburg, el castell medieval és la residència privada del comte i la comtessa d'Ansemburg.

Història[modifica]

La propietat s'esmenta per primera vegada el 1135, quan el senyor del castell era Hubert d'Ansemburg. Les fortificacions probablement van ser construïdes a mitjan segle xii. A començaments del segle xiv, la porta de la torre sud-oest i la torrassa nord semblen haver estat construïdes per Jofroit d'Ansemburg. Des dels temps de Jaume II de Raville-Ansemburg, el castell no va ser alterat. L'entrada principal té la data de 1565. El 1683, el castell va ser danyat per les tropes franceses del mariscal de Boufflers. Al segle xvii, es van realitzar reparacions per les famílies Bidart i Marchant d'Ansembourg, que van construir el castell Nou d'Ansemburg.[1]

A la fi de 2008, el govern de Luxemburg va adquirir la biblioteca de la família, al voltant de 6.000 llibres. L'interès en la col·lecció havia crescut després que el Codex Mariendalensis, que conta la història de Yolanda de Vianden, va ser trobat el 1999 pel lingüista Guy Berg.

Galeria[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Die Burg Ansemburg» (en alemany). darkplaces.org. [Consulta: 8 juliol 2015.].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castell d'Ansemburg