Categoria Discussió:Esborranys de la Unió Europea

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sobre aquesta categoria d'esborranys, crec que no hauria de ser subcategoria dels esborranys de geografia. Si algú fa un article sobre un petit poble alemany, suposo que no li posarem aquesta plantilla sinó la de geografia. L'ús d'aquesta plantilla s'hauria de reservar a institucions comunitàries o qüestions relacionades.--SMP (missatges) 16:20, 16 jun 2006 (UTC)

Hi estic totalment d'acord. Quan he creat la categoria era el que tenia en ment, fer-la servir per als articles relacionats amb les institucions comunitàries. Així mateix, aquest és l'ús que rep a d'altres wikipedies. La Unió Europea no només és geografia, és dret comunitari, és política, és una moneda comuna... I pel que fa a les categories d'esborranys de Catalunya, Aragó, País Valencià i illes Balears trobo que haurien d'anar com subcategories d'esborranys d'Espanya.--Manu bcn 17:27, 16 jun 2006 (UTC)
Hola, jo sóc qui ha fet els canvis. Entenc els vostres arguments i els comparteixo parcialment, però és ens hem d'anar fent a la idea que la UE és més que un grup de polítics i quatre lleis... I l'argument del poblet alemany no l'acabo de veure clar: per la mateixa raó, a un petit poble d'Extremadura no li hauríem de posar la plantilla d'Espanya, perquè Espanya "no només és geografia, és dret (...), és política...". De totes maneres, el que tenia en ment era "alleugerir" una mica la categoria de geografia. Però com ja us he dit, si ho tornem a deixar com abans tampoc no em semblarà especialment malament. rf 17:45, 16 jun 2006 (UTC)

Justament això és el que jo vull discutir. Nosaltres estem fent servir els esborranys de Catalunya, la Catalunya del Nord, València, les Illes Balears, Andorra, l'Aragó, Espanya, França i els EUA com a substitutius de la plantilla "esborranys de geografia", és a dir, per a pobles i ciutats, a més d'utilitzar-les per institucions i coses relacionades amb aquell territori. Ara bé, jo el que proposo és que aquesta plantilla NO s'utilitzi de la mateixa manera. Jo prefereixo que l'article d'un poble grec o de la capital d'Eslovàquia portin la plantilla d'esborranys de geografia abans que no esborranys de la UE. Per què? Probablement perquè encara ningú comparteix una visió nacional i identitària de la UE, al contrari del que hi ha amb els EUA. És per això que jo proposo que aquesta categoria sigui només usada per a institucions comunitàries o coses relacionades amb la UE però no per la geografia de territoris que estiguin dins de la UE. M'agradaria saber què n'opineu i sobretot us agraeixo el que us hàgiu passat per aquí. Jo realment pensava que ningú s'ho miraria ni en faria cas.--SMP (missatges) 17:19, 18 jun 2006 (UTC)

Com abans, estic d'acord amb tu. Jo deixaria els esborranys UE per les institucions comunitàries, i pels esborranys sobre els estats crec que la millor opció de cara al futur serà anar creant plantilles pròpies per als països que més esborranys tinguin. No es tractaria de crear plantilles indiscriminadament sinó només per als estats que realment tinguin molts esborranys. Aquest era el cas de França i per això aquesta setmana he creat una plantilla:esborrany de França. Crec que aquesta solució també seria vàlida per a estats com Regne Unit o Alemanya. Què en penseu?--Manu bcn 17:31, 18 jun 2006 (UTC)