Cementiri de Santa Maria de Ginestarre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cementiri de Santa Maria de Ginestarre
Dades
TipusCementiri Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsterri de Cardós (Pallars Sobirà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióGinestarre
Map
 42° 36′ N, 1° 16′ E / 42.6°N,1.26°E / 42.6; 1.26
IPA
IdentificadorIPAC: 25446

El Cementiri de Santa Maria de Ginestarre és una obra d'Esterri de Cardós (Pallars Sobirà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

En el mur que tanca el recinte del cementiri de Ginestarre, al costat nord de l'església, es troba una porta amb arc ferrat. Es compon per un arc semicircular, amb dovelles petites, en disposició radial. En el punt en què aquestes adopten la posició horitzontal, es forma un entrant sobre el qual descansa en què aquestes adopten la posició horitzontal, es forma un entrant sobre el qual descansa l'arc que es prolonga fins al nivell del sòl. D'aquesta manera l'amplada de la porta (entre els dos muntants), és inferior al diàmetre de l'arc. No citat per estudis de Sarrete sobre visigòtic i preromànic, ni per cap altre autor. Similar a l'arc del recinte del cementiri de Ribera de Cardós.[1]

Referències[modifica]

  1. «Cementiri de Santa Maria de Ginestarre». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2017].