Codi de Regulacions Federals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Conté una recopilació de documents presidencials i una codificació dels reglaments emesos per l'Oficina Executiva del President per a l'any 2005.

En la llei dels Estats Units, el Codi de Regulacions Federals (CFR) és la codificació de les regulacions generals i permanents promulgada pels departaments executius i les agències del govern federal dels Estats Units. El CFR es divideix en 50 títols que representen àrees àmplies subjectes a la regulació federal.[1]

L'edició anual del CFR es publica com a número especial del Registre Federal per l'Oficina del Registre Federal (part de l'Administració d'Arxius i Registres Nacionals) i l'Oficina d'Edicions del Govern.[2] A més d'aquesta edició anual, el CFR es publica en línia al lloc web del CFR electrònic (eCFR), que s'actualitza diàriament.

Rerefons[modifica]

Sovint, el Congrés delega l'autoritat a una agència del poder executiu per emetre regulacions per governar alguna esfera. Aquests estatuts s'anomenen "estatut autoritzador" o "estatut habilitant" (o "legislació autoritzadora"). Els estatuts d'autorització solen tenir dues parts: un àmbit substantiu (normalment utilitza un llenguatge com ara "El secretari ha de promulgar regulacions per [aconseguir algun propòsit o dins d'algun àmbit]" i (b) requisits de procediment (normalment per invocar els requisits de reglamentació de la Llei de procediment administratiu (APA), la Llei de reducció de tràmits (PRA, codificat a 44 . USC §§ 3501), Llei de flexibilitat normativa (RFA, codificada a 5 USC §§ 601), i diverses ordres executives (principalment l'Ordre executiva 12866)). En general, cadascuna d'aquestes lleis requereix un procés que inclogui (a) la publicació de les regles proposades en un avís de proposta de reglamentació (NPRM), (b) determinades anàlisis de cost-benefici i (c) sol·licitud de comentari públic i participació en la presa de decisions, i (d) adopció i publicació de la regla final, a través del Registre Federal. L'elaboració de normes culmina amb la inclusió d'una regulació al Codi de regulacions federals. Aquestes regulacions sovint es coneixen com a "regulacions d'execució" en relació amb l'estatut d'autorització.[3]

Procediment de publicació[modifica]

Les normes i reglaments es promulguen o es publiquen primer al Registre Federal. El CFR s'estructura en 50 títols temàtics. A les agències se'ls assignen capítols dins d'aquests títols. Els títols es divideixen en capítols, parts, seccions i paràgrafs.[4] Per exemple, 42 CFR § 260.11(a)(1) indicaria "títol 42, part 260, secció 11, paràgraf (a)(1)." Conversacionalment, es llegiria com "quaranta-dos CFR dos-seixanta punt onze un" o similar.

Llista de títols CFR[modifica]

El CFR es divideix en 50 títols que representen àrees temàtiques àmplies:

Referències[modifica]

  1. «Code of Federal Regulations» (en anglès). https://www.govinfo.gov.+[Consulta: 22 juliol 2023].
  2. «Browse Code of Federal Regulations (Annual Edition)» (en anglès). FDsys. US Government Publishing Office Federal Digital System. [Consulta: 23 maig 2014].
  3. «Electronic Code of Federal Regulations (e-CFR): Table Of Contents» (en anglès). https://www.law.cornell.edu.+[Consulta: 22 juliol 2023].
  4. «eCFR – Code of Federal Regulations» (en anglès). FDsys – US Government Publishing Office Federal Digital System, 21-05-2014. [Consulta: 23 maig 2014].