Comerç interior

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Fàbrica de paper. Els majoristes poden anar a comprar allí directament tones de paper per a repartir en diferents negocis.
Els detallistes poden anar a la fàbrica de sabó, i comprar-ne una petita quantitat per a vendre-la en algun negoci seu o directament sense negoci a persones.

El comerç interior és aquell tracte de compravenda de productes i serveis que es realitza dins d'un mateix estat, de les fronteres d'un mateix estat. En funció de les seves dimensions, un mercat pot ser:[1][2]

  • Local
  • Regional
  • Nacional

Dins de comerç interior, es distingeixen dos grans tipus:

Different-Types-of-Trade1.png

Comerç a l'engròs o majorista[modifica]

El comerç a l'engròs o majorista consisteix en la compra directa als centres de producció, comprant grans quantitats de mercaderies per tal de distribuir-les en volums més petits a comerciants o a grans usuaris. Exemple: Nosaltres anem a una fàbrica de joguines, i comprem moltes unitats per a després distribuir-les per a diferents botigues.[3]

Comerç detallista o minorista[modifica]

Els minoristes, o detallistes, poden anar també a les indústries a on s'originen els productes en els quals estan interessats, però en lloc de comprar grandíssimes quantitats, en compren menys, i no per a tornar a vendre a algú que ho tornarà a vendre, si no per vendre ja el producte al consumidor final. Exemple: Un detallista va a una fàbrica de gomes, i en compra una quantitat moderada. Després aquestes gomes les ven al seu negoci.

Referències[modifica]

  1. [1] Difference between international and domestic trade
  2. [2][Enllaç no actiu] International Trade vs. Domestic Trade – Differences, Statistics & Potential Risk Factors
  3. N.D. Kapoor & Bharat Bhushan, R. P. Maheshwari. ISC Commerce. India: Pitambar Publishing,, 1997, p. 199–278. ISBN 81-209-0447-8. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Comerç interior Modifica l'enllaç a Wikidata