Conjunt de cases menestrals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Conjunt de cases menestrals
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCelrà (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Mossèn Cinto Verdaguer, 4-6-8-10
Map
 42° 01′ N, 2° 53′ E / 42.02°N,2.88°E / 42.02; 2.88
IPA
IdentificadorIPAC: 20953

El Conjunt de cases menestrals és una obra de Celrà (Gironès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

és una agrupació de cases en filera, de planta rectangular, teulat a dues vessants, planta baixa i pis. Realitzades en pedra sense treballar excepte a les obertures, que són de calcària i ben treballades. Obertures de llinda plana, fora de les portes dels números 6 i 10, que han estat substituïdes per arcs rebaixats d'obra i remolinats. Cal dir que la llinda plana de la casa núm. 4: JUAN CLAVO ME FECIT 1798. Les finestres tenen trencaaigües amb motllures senzilles i marc amb motllures a biaix, el mateix que a les portes. Les parts baixes són ventilades per finestretes de dues peces en pedra d'arcs deprimits rectilinis. Cal ressaltar el ràfec de teules volades en 3 fileres aguantades per rajols amb dibuixets de triangles de calç (Empordà) col·locats per vèrtex oposats.[1]

Referències[modifica]

  1. «Conjunt de cases menestrals». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 novembre 2016].