Cooperativa escolar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una cooperativa escolar és una associació de persones físiques o jurídiques, amb interessos i necessitats comuns, que en aquest cas van dirigits a un centre d'educació. Com a totes les cooperatives els socis d'una cooperativa escolar creen un patrimoni comú amb limitacions pel que fa a la transmissibilitat i sense ànim de lucre. La majoria de cooperatives escolars formen part d' EscolesCoop. Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya.

Estructura[modifica]

  • Assemblea General. És la reunió dels socis o dels associats per deliberar i prendre acords com a òrgan suprem de decisió.
  • Consell rector. És l'òrgan de govern, gestió i representació de la cooperativa. Ha d'estar format per tres membres de la cooperativa com a mínim.
  • Comitè de recursos. La seva funció és tramitar i resoldre els recursos contra les sancions dels socis.
  • Interventors. Censuren els comptes anuals. Han de ser entre un i tres socis.

Socis[modifica]

Els socis de la cooperativa tenen el dret a participar en les activitats d'aquesta, rebre la informació necessària per exercir els seus drets i complir les seves obligacions. Els socis tenen dret al retorn cooperatiu, és a dir a rebre part de l'excedent que obtingui la cooperativa. Aquests no també tenen un conjunt d'obligacions: assistir a les reunions de l'Assamblea General i dels altres òrgans de què formen part, complir els acords vàlidament establerts pels òrgans socials i participar en les activitats de formació.

Bibliografia[modifica]

  • Aravaca: McGraw-Hill/Interamericana de España S.L.. Economia de l'empresa.1r Batxillerat, 2017. ISBN 978-84-486-1452-2. 

Enllaços externs[modifica]