Vés al contingut

Corrent de retenció (electrònica)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
El corrent de bloqueig és inferior al corrent de retenció.

El corrent de retenció (hipostàtic) per als dispositius elèctrics, electromagnètics i electrònics és el corrent mínim que ha de passar per un circuit perquè es mantingui en l'estat "ON".[1][2] El terme es pot aplicar a un únic interruptor o a un dispositiu sencer. Un exemple senzill de mantenir el corrent és en un buit d'espurna.

En els circuits més bàsics, si el corrent cau per sota del corrent de retenció fins i tot breument, el circuit s'apaga (es bloqueja). Tanmateix, els circuits i dispositius complexos poden tenir diferents retards incorporats entre el moment en què el corrent cau per sota d'aquest nivell i el moment en què el dispositiu s'apaga. Si un dispositiu s'encén quan es restableix el corrent és un problema de disseny. El corrent necessari per restaurar el circuit a l'estat "ON", anomenat "corrent llindar" (vegeu tensió llindar), pot ser molt més gran que el corrent de retenció, o només una mica més. No obstant això, quan el dispositiu està dissenyat per tornar a "ON" després de restablir el corrent i quan el dispositiu està funcionant al nivell de corrent de retenció o aproximadament, lleugeres variacions en el corrent poden provocar parpelleig quan el dispositiu s'activa i s'activa. '.[3] Si el parpelleig no és desitjable, es pot reduir mitjançant l'ús de condensadors o altres circuits, d'altra banda, el parpelleig es pot utilitzar per mesurar petits esdeveniments com en un tub Geiger-Müller.

Un terme relacionat és latching current, que és el corrent addicional mínim que pot compensar qualsevol corrent d'entrada (porta) que falti per mantenir el dispositiu "ON", és a dir, per mantenir l'estructura interna del dispositiu bloquejada.[4]

Referències

[modifica]
  1. Graf, Rudolf F.. «holding current». A: Modern Dictionary of Electronics (en anglès). Boston, Massachusetts: Newnes, 1999, p. 348. ISBN 978-0-7506-9866-5. 
  2. Leblanc, E.. «Thyristors and Triacs, an Important Parameter: The Holding Current» (en anglès). SGS-Thomson Microelectronics.
  3. Leblanc, E.. «Thyristors and Triacs, an Important Parameter: The Holding Current» (en anglès). SGS-Thomson Microelectronics.
  4. «Thyristor Theory and Design Considerations: Handbook» (en anglès). ON Semiconductor.