Coulrofòbia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula malaltiaCoulrofòbia
Tipusfòbia Modifica el valor a Wikidata
Imatge d'un pallasso que pretén fer por.

La coulrofòbia és la fòbia o por irracional als pallassos.[1] En discussions sobre causes de la coulrofòbia, els pacients estan d'acord que l'aspecte que més els atemoreix és el maquillat excessiu, sovint acompanyat del típic nas de color vermell i del color estrany del seu cabell que acompanyen la identitat del pallasso.

Els afectats sovint adquireixen aquesta por després d'haver tingut alguna mala experiència amb algun d'ells, o d'haver-ne vist algun retrat sinistre als mitjans audiovisuals, especialment amb l'estereotip del pallasso malèfic. Inspirat en "Pennywise" el dolent de la saga de llibres i pel·lícules It.

L'origen de la paraula es remunta als 1980s en anglès, com a neologisme derivat del grec kōlobatheron "xanques" + -phobia "mania".[2]

Referències[modifica]

  1. «Macmillan Essential Dictionary Resource Site - Word of the Week - Coulrophobia». Arxivat de l'original el 2006-09-29. [Consulta: 13 agost 2006].
  2. «Oxford English Dictionary - Shortlisted Word of the Year 2016 - Coulrophobia». Arxivat de l'original el 2016-12-02. [Consulta: 3 desembre 2016].