Dársena Sur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDársena Sur
Fitxa
DireccióPablo Reyero Modifica el valor a Wikidata
ProduccióLita Stantic Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGaby Kerpel Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMarcelo Iaccarino
MuntatgeOscar Parajón
ProductoraGoethe-Institut i Arte Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena1998 Modifica el valor a Wikidata
Durada77 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0217413 Filmaffinity: 124180 Letterboxd: darsena-sur TMDB.org: 624717 Modifica el valor a Wikidata

Dársena Sur és una pel·lícula de l'Argentina filmada en colors dirigida per Pablo Reyero que va fer les entrevistes sobre la recerca que realitzés en col·laboració amb María Ester Gilio que es va estrenar el 23 d'abril de 1998.

Sinopsi[modifica]

Amb testimoniatges de veïns del barri de Dock Sur, tracta sobre la contaminació del riu, el fum nociu de les xemeneies, les destil·leries, els potreros inundables, basurales i caselles precàries.

Comentaris[modifica]

Luciano Monteagudo a Página 12 va escriure:

« «No solament els espectadors europeus quedaran sorpresos de saber que “el Docke” com es coneix a aquest énclave de misèria i brutal explotació social, està a menys de 50 quadres de la casa de govern.»[1] »

En el programa Vértigo al Canal de la Mujer Moira Soto va opinar:

« «Enorme sensibilitat. Amb pudor…una actitud que és com el contrari del que habitualment solem veure en la televisió quan tracta de reflectir un drama social»[1] »

Alejandro Ricagno a El Amante del Cine va escriure:

« «No sols registra una realitat incontestable, sinó que parla també de les maneres en què aquesta realitat modifica el registre documental que mai és innocent.»[1] »

Manrupe i Portela escriuen:

« «Filmada…amb el context d'un país amb somnis de Primer Món, aquest vídeo exhibit en cinema i després en la televisió per cable parla amb l'idioma del desencantament i de la misèria La cerca no és precisament estètica, en tot cas mostra amb ulls misericordiosos l'enorme cost del capitalisme de fi de segle en aquests marginats colpejats per la desocupació, la contaminació ambiental, l'alcohol i l'abandó social.»[1] »

Premis[modifica]

La pel·lícula va ser distingida al Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l'Havana de 1997 amb un esment especial en la rúbrica Documental.

Notes[modifica]

Referències[modifica]

  • Manrupe, Raúl; Portela, María Alejandra. Un diccionario de films argentinos II 1996-2002. Buenos Aires: Editorial Corregidor, 2003, p. 68. ISBN 950-05-1525-3. 

Enllaços externs[modifica]