Danok Bat Club

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDanok Bat Club
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1972
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdanokbat.com Modifica el valor a Wikidata

El Danok Bat Club és un equip de futbol basc amb seu a Bilbao. Fundat el 1972, el club és conegut principalment per la seva reeixida formació juvenil, que ajuda els jugadors a desenvolupar-se i unir-se a altres clubs sèniors del país.[1]

La seva plantilla Juvenil A juga al Grup II de la Divisió d'Honor Juvenil de Futbol. Els contrincants del grup de la lliga inclouen altres clubs els departaments d'adults dels quals competeixen a diferents nivells, des de la Lliga fins a Tercera Divisió, una altra organització sòlida exclusivament juvenil, Antiguoko, i els equips acadèmics de la Reial Societat, l'Osasuna i l'Athletic de Bilbao, que tenen una fructífera organització i acords de col·laboració amb Danok Bat.[2][3]

El Juvenil B juga a la Lliga Nacional Juvenil de Fútbol, que és la divisió inferior de la mateixa estructura, i el Juvenil C participa a la Lliga Basca un nivell més avall, com en les lligues d'adults, els diferents equips no poden coincidir a la mateix nivell.

Jugadors famosos[modifica]

Nota: La llista està formada per jugadors que han jugat a la Lliga o han assolit l'estatus internacional.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «El Danok Bat, pionero del fútbol base» (en castellà). Bilbao.net. [Consulta: 25 juny 2016].
  2. «Danok Bat: La esencia del fútbol base de Bizkaia» (en castellà). La Cantera de Lezama, 23-11-2015. [Consulta: 16 juliol 2017].
  3. «Cinco jugadores del Danok en el primer equipo del Athletic» (en castellà). Official Website. Danok Bat CF, 16-09-2016. Arxivat de l'original el 12 febrer 2017. [Consulta: 16 juliol 2017].

Enllaços externs[modifica]