Els Delmes (Vilobí d'Onyar)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Delmes de Salitja)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Els Delmes
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilobí d'Onyar (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església, 2, Salitja. Vilobí d'Onyar (Selva)
Map
 41° 55′ N, 2° 45′ E / 41.91°N,2.75°E / 41.91; 2.75
IPA
IdentificadorIPAC: 27246

Els Delmes és una obra del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva). Tot i que no tenim gaire informació de la història de l'edifici ens consta que, com el seu nom indica, Els Delmes, fa referència a la seva funció com a lloc de recaptació de l'impost conegut com a delme, és a dir, la desena part de les collites, que subsistí fins al segle xviii.[1] És un edifici que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un edifici senzill de planta rectangular, dos pisos i teulada d'una sola vessant amb caiguda a la façana amb ràfec d'una filada de teules. El portal, que es troba a un nivell més alt que el carrer, és rectangular amb llinda i brancals de pedra. Té tres obertures rectangulars horitzontals emmarcades amb pedra i protegides per reixes de ferro forjat.[1] Al costat dret fa mitjera amb una altra casa i a l'esquerre té un mur que per la part de darrere és un porxo de tres arcs de mig punt de rajol que l'uneix amb l'edifici de la rectoria.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Els Delmes
  1. 1,0 1,1 1,2 «Els Delmes». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 octubre 2014].