Deoxys

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula personatgeDeoxys
デオキシス Deokishisu
Deoxys.png
Tipus Pokémon de tipus psíquic
Context
Univers univers Pokémon
Dades
Espècie ADN
Alçada 170 cm
Característiques Pokémon
Generació Tercera
Etapa Bàsic
Evoluciona de Cap
Evoluciona a Cap
Navegador 386, R-211, X-001, 211 i 202
Pokémon brillant Les parts taronges del seu cos esdevenen de color groc
Jirachi
Altres
Part de list of Pokémon introduced in Generation III Tradueix, list of Pokémon in Pokémon Ranger: Guardian Signs Tradueix, Pokémon que apareixen a Pokémon Ranger i list of Pokémon in Pokémon Ruby and Sapphire Tradueix
Color Vermell
Modifica les dades a Wikidata

Deoxys (デオキシス, Deokishisu en japonès i Deoxys en francès i alemany) és un Pokémon que apareix a la tercera generació de la franquícia de videojocs, té com a particularitat que posseeix quatre formes totalment diferents, que canvien d'aspecte, característiques i atacs que aprèn per nivell. És un Pokémon estrany, difícil d'aconseguir. Actualment només està disponible "oficialment" en les versions Emerald, FireRed i LeafGreen, mitjançant un tiquet virtual donat per Nintendo (que s'obté en les diverses platges de la península Ibèrica), però molts Pokéfans l'han obtingut mitjançant modificadors i truquedors de jocs com el Gameshark.

Es troba a l'Illa Origen, un lloc d'archi7 (Emerald, FireRed i LeafGreen). A FireRed, en haver-lo capturat, es convertiria en Deoxys atac, i a LeafGreen en Deoxys defensa, i, a Pokémon Emerald, Deoxys velocitat. A Pokémon XD:tempestat obscura, Colosseum, Rubí y Safir també és possible obtenir-lo, però només per intercanvi mitjançant el cable Link i cable de connexió GBA- GAMECUBE, en aquests jocs apareix l'anomenat Deoxys normal, és a dir amb característiques menys desproporcionades, tot i així posseeix més atac i atac especial que defensa i defensa especial. Al moment d'obtenir el tiquet podras anar també a l'illa llombrígol per capturar la Lugia i Ho-Oh, dos altres Pokémon llegendaris. Aquesta no és la primera vegada que Nintendo realitza un esdeveniment quan les edicions que hi havia eren la Plata i la Gold, es podia anar a Madrid per aconseguir en Celebi.

El nom Deoxys és un nom originat de DNADeoxyribonucleic Àcid. Té una gran coincidència amb DNA; les inicials de tres formacions seves són: Defense (defensa), Normal (normal) i Atack (atac). Llavors, Speed (velocitat) té com a inicial una S, la qual s'afegeix al final: Deoxys.

Enllaços externs[modifica]

  • Deoxys a Bulbapedia (anglès)