Deoxys

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de PokémonDeoxys
Deoxys
Pokédex
Jirachi - Deoxys (#386) - Turtwig
General
Nom japonès デオキシス Deokishisu
Etapa Bàsic
Generació Tercera
Evoluciona de Cap
Evoluciona en Cap
Núm. Pokédex Pokédex nacional: 386
revised Hoenn Pokédex Tradueix: 211
Pokédex de Hoenn: 202
Navegador Pokémon R-211 i X-001
Biologia
Espècie ADN
Tipus de Pokémon Psíquic
Alçada 1,7 cm.
Pes 60,8 kg.
Color Vermell
Pokémon brillant Les parts taronges del seu cos esdevenen de color groc
Modifica dades a Wikidata

Deoxys (デオキシス, Deokishisu en japonès i Deoxys en francès i alemany) és un Pokémon que apareix a la tercera generació de la franquícia de videojocs, té com a particularitat que posseeix quatre formes totalment diferents, que canvien d'aspecte, característiques i atacs que aprèn per nivell. És un Pokémon estrany, difícil d'aconseguir. Actualment només està disponible "oficialment" en les versions Emerald, FireRed i LeafGreen, mitjançant un tiquet virtual donat per Nintendo (que s'obté en les diverses platges de la península Ibèrica), però molts Pokéfans l'han obtingut mitjançant modificadors i truquedors de jocs com el Gameshark.

Es troba a l'Illa Origen, un lloc d'archi7 (Emerald, FireRed i LeafGreen). A FireRed, en haver-lo capturat, es convertiria en Deoxys atac, i a LeafGreen en Deoxys defensa, i, a Pokémon Emerald, Deoxys velocitat. A Pokémon XD:tempestat obscura, Colosseum, Rubí y Safir també és possible obtenir-lo, però només per intercanvi mitjançant el cable Link i cable de connexió GBA- GAMECUBE, en aquests jocs apareix l'anomenat Deoxys normal, és a dir amb característiques menys desproporcionades, tot i així posseeix més atac i atac especial que defensa i defensa especial. Al moment d'obtenir el tiquet podras anar també a l'illa llombrígol per capturar la Lugia i Ho-oh, dos altres Pokémon llegendaris. Aquesta no és la primera vegada que Nintendo realitza un esdeveniment quan les edicions que hi havia eren la Plata i la Gold, es podia anar a Madrid per aconseguir en Celebi.

El nom Deoxys és un nom originat de DNADeoxyribonucleic Àcid. Té una gran coincidència amb DNA; les inicials de tres formacions seves són: Defense (defensa), Normal (normal) i Atack (atac). Llavors, Speed (velocitat) té com a inicial una S, la qual s'afegeix al final: Deoxys.

Enllaços externs[modifica]