Depuració de programes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La depuració de programes és el procés d'identificar i corregir errors de programació.[1] En anglès es diu debugging, treure els bugs (xinxes), el mot que es fa servir també per error de programari. Es cerquent dues menes d'errors, l'error de sintaxi i els errors de lògica. El terme s'ha encunyat el 1945 a la Universitat de Harvard, quan a les beceroles de la informàtica, un arna en un relé va provocar el mal funcionament.[2]

Si bé hi ha tècniques per a la revisió sistemàtica del codi font i hi ha depuradors o programes de detecció d'errors, roman en bona part una activitat manual, que desafia la paciència, la imaginació i la intuïció del programador. Es pot cercar els errors amb una execució pas a pas.[3] Moltes vegades cal incloure en el codi font instruccions auxiliars que permetin el seguiment de l'execució del programa, presentant els valors de variables i adreces de memòria i alentint la sortida de dades (mode de depuració). És una fase del desenvolupament de programari.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «depuració». A: Societat de la informació. Noves tecnologies i Internet: diccionari terminològic. 2a edició. Barcelona: TERMCAT. ISBN 84-393-6127-0 [Consulta: 14 juny 2023]. 
  2. Pérez López, Josep Anton; Ribas i Xirgo, Lluís. Introducció al desenvolupament de programari (pdf). Barcelona: UOC, 2006, p. 63. 
  3. «Depuració d'un programa del Basic». Ajuda del LibreOffice. The Document Foundation. [Consulta: 14 juny 2023].

Enllaços externs[modifica]