Dia Europeu de les Llengües

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia Europeu de les Llengües
Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Tipusdia internacional Modifica el valor a Wikidata
Dia26 de setembre Modifica el valor a Wikidata
Temallengua Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorUnió Europea i Consell d'Europa Modifica el valor a Wikidata

El Dia Europeu de les Llengües fou proclamat el 26 de setembre de 2001 pel Consell d'Europa, amb el suport de la Unió Europea.[1] El seu principal objectiu és fomentar l'aprenentatge d'idiomes a tota Europa, tant en jóvens com en ancians.

Objectius generals[modifica]

  • Alertar el públic sobre la importància de l'aprenentatge d'idiomes i diversificar la gamma de llengües, per tal d'incrementar el multilingüisme i la comprensió intel·lectual.
  • Promoure la rica diversitat lingüística i cultural d'Europa.
  • Fomentar l'aprenentatge permanent d'idiomes dins i fora de les escoles.

En aquest dia hom organitza una sèrie d'esdeveniments a tota Europa, activitats per a nens, programes de ràdio i televisió, classes d'idiomes i conferències, etc.

D'acord amb una enquesta duta a terme el febrer de 2006, el 56 % dels ciutadans de la UE (25 Estats membres) parlen una llengua diferent de la seva materna, però el 44 % admet només l'aprenentatge, ús i coneixement de l'idioma natiu. El 38 % dels ciutadans de la UE indiquen que saben anglès, seguit pel 14 % que dominen l'idioma alemany i francès.

La Unió Europea inverteix 30 milions d'euros anuals per promoure l'aprenentatge d'idiomes i la diversitat lingüística, a través dels programes "Sòcrates" i «Leonardo da Vinci», una política que començà el 1990 amb el programa «Lingua».[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dia Europeu de les Llengües
  1. EUROPA - El portal de la Unión Europea. 26 de setembre - Día Europeo de las Lenguas, 21 de setembre de 2007. 
  2. Comunidad Escolar Periódico digital de información educativa. Plan europeo para el aprendizaje de idiomas, 10 de setembre de 2003.