Discussió:1387

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La llista dels reis d'Aragó és ben bé la mateixa que la dels comtes de Brna. Només en queden fora els anteriors a Alfons I (el primer rei catalano-aragonès): sa mare, la reina Peronella, el seu avi (i pare de P.) Ramir, etc. Es podria fer una pàgina amb la llista i remetre'ls-hi: però la llista es podria acabar amb la reina Peronella, ja que els altres ja coincideixen amb els comtes de Brna.

Ara veig que a "5 de gener" referint-te a Pere III hi has posat "rei d'Aragó" amb un enllaç que queda de moment buit. És una llàstima, tenint present que Pere III és potser el rei català medieval més important, després de Jaume I (i a més, el Cerimoniós, era Pere IV, com a rei d'Aragó!!!).

Per això l'any passat vaig fer la pàgina "monarca català" amb el llistat de tots els monarques catalans, amb independència de si eren només comtes de Bracelona o tenien més títols (això tanmateix s'indica a la pàgina). Tu ho vas passar a "comte de Barcelona" (redireccionant-hi "monarca català"), decisió que no comparteixo, tot i que no te'n vaig dir res, perquè tampoc passa res. Però ara ens trobem amb problemes així. En canvi amb "monarca català" aquest problema no hi és, perquè, amb independència dels títols, de monarques catalans tots ho eren!

Fixa't, àdhuc, en una contradicció: Joan de Borbó (pare de l'actual rei d'Espanya) hauria de ser en una llista dels comtes de Barcelona (ostentava aquest títol). Tanmateix, crec que estaràs d'acord amb mi, que no pot constar en cap llistat de monarques catalans!!!

Rep una cordial salutació

És que el llistat de monarca cãtalà no hi ha per on agafar-ho. Per què s'ha d'indicar que era cap de Catalunya i no d'Aragó, Mallorca, Sicília, Nàpols i València? Com si un dels càrrecs fos més important que els altres? Sembla un cas de centralisme pancatalanista com si Catalunya fos el centre del tot. Tampoc no té sentit que sigui justament des de la paraula rei que s'enllaci a Monarca català quan el títol que dominava Catalunya mai va er el de rei. Si nomès vols posar-hi un títol històricament té més sentit que hi posis rei d'Aragó (amb el que era popularment conegut) i no monarca de Catalunya que no és ni més ni menys que cap dels altres territoris del mateix senyor. Encara que encaixin al llarg del temps, els títols es mantenen separats i els monarques de catalunya que tu dius sempre han estat comtes. Llull 06:26 20 jul, 2004 (UTC)

Tens raó en això que s'haurien de preveure tots els titols. Però d'entrada vaig voler començar pel llistat de caps d'estat catalans, mentre Catalunya era independent. Sigui com sigui, caldria pensar una solució per lligar-ho de forma correcta.

Per cert, trobo bé les teves aportacions a la pàgina de "monarca català": ara es podria continuar per afegir-hi si eren reis de Sicília, etc, els que ho van ser, tal com diu els que també ho eren d'Aragó, València, etc. Jo ara no m'hi puc dedicar, pq esmerço les poques estones que puc fer de viquipedista en el Calendari d'esdeveniments.

Pel que fa al bot de "rei" a "monarca català" no el vaig fer pas jo, i no hi estic d'acord, coincideixo amb tu. "rei" hauria de tenir una pàgina explicant què és un "rei", de forma genèrica!!!