Discussió:Afromexicans

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Pitxiquin (discussió) 18:42, 13 feb 2009 (CET)[respon]

No neutral[modifica]

Als ulls de la població mexicana, només la gent amb la pell molt fosca són anomenats actualment negros, per tant, la població negra no és percebuda a Mèxic com una comunitat.

Això parteix d'un punt de vista geneticista racista, que sembla voler dir que la "població negra" és tothom que té algun avantpassat negre, tipus les lleis Jim Crow als EUA.

Jo crec que es refereix més aviat ala invisibilització que s'ha fet a Mèxic d'àllò negra. El terme negre al Mèxic pot ser pejoratiu, però a Catalunya no té perquè ser-ho. A Mèxic, tal com s'explica a l'article, els afroamericans hi han deixat una empremta, tot i que s'ha intentat "oblidar" o emmascarar. A part, que també s'explica que els anomenats "negres" no sempre són afroamericans, si no que moltes vegades són indígenes. La identitat mexicana s'ha constituït sobretot del mestís, tenint en compte la barreja de l'europeu i l'indígena, quan també cal tenir en compte l'element africà. Neutral no hi ha res a les ciències socials, tot depèn del punt de vista historiogràfic en què es treballa un concepte o una realitat. Miraré de repassar-ho. Cal explicar les lleis Jim Crow. L'apartat de discussió de la viquipèdia considero que és la part més interessant de la mateixa, ja que permet aprofundir i relativitzar els conceptes i donar versions relatives, cosa que no passa amb les altres enciclopèdies. --Pitxiquin (discussió) 13:44, 23 feb 2009 (CET)[respon]