Discussió:Rasa de la Valiella

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Aigua de les Set Riberetes)
ELS LLENGOTS - GUIXERS - IB-779 (Imatge amb anotacions)

PROPOSTA: Traspassar el contingut d'aquesta pàgina ("Aigua de les Set Riberetes") a "Rasa de la Valiella" (que ja existeix com a pàgina de redirecció), i el de la pàgina "Canal dels Oms" a "Les Set Riberetes" (pàgina nova).

Cal que tinguem present la foto adjunta, clicant a imatge amb anotacions:

S'ha de reconèixer que les dues pàgines actuals s'han editat segons les dades que apareixen al Mapa de la zona a l'ICC, quasi com única font d'informació. Però, com he comprovat moltes vegades, la identificació correcta dels topònims a l'ICC té molt que desitjar, sobre tot en aquesta zona del Solsonès. Fins i tot, aplicant el sentit comú, em sembla incongruent anomenar "canal" a una vall que, en el seu últim tram, té un desnivell de nomès 128 metres en una distància de 1,6 km. (Vegeu la foto)

Tinc tres fons d'informació de l'indret:

  1. La Guia "Alt Berguedà i Cardener", d'Agustí Jolis i la seva esposa Antònia Simó, editada pel Centre Excursionista de Catalunya, 3ª ed. de 1965, cita: "..es troba el coll de Trasserra, capçalera de la vall de Set Riberetes, paral-lela a la de Valielles (Valiella)..", i en la ruta a Busa pel Grau de l'Areny, diu "..Pont de Vall-llonga..A l'esq. surt el camí de Valiella..La pista s'introdueix per la valleta de Set Riberetes.." (aquesta ruta la vaig fer el 1987)
  2. La Guia Cartogràfica "Port del Comte i Serra del Verd", de l'editorial Alpina, edició 1978, en una de les rutes, descriu: "..Cases de Posada.. La Creueta..descenso al Clot de Set Riberetes y Pont de Vall-llonga.."
  3. El Mapa excursionista "Vall de Lord" 1:25.000, també de l'editorial Alpina, 1ª ed. març de 2009, mostra ja els topònims "Rasa de la Valiella" i "Les Set Riberetes" situats en el lloc pretès.

Només l'últim cita el topònim "Canal dels Oms" i el situa, amb bon criteri, on podem veure a la foto (entre les dues valls en qüestió), més com un accident geogràfic que com una rasa o torrent.

Fa pocs dies vaig parar a la Casa Vilasaló (prop de Sant Llorenç), de turisme rural, on el seu amo, el senyor Joan em va confirmar que la rasa de les Set Riberetes és la que baixa de Trasserra. Inclús la seva senyora em va comentar que l'hi ve el nom de la quantitat d'afluents que se l'hi ajunten procedents de sota el Capolat i del nord de La Creueta.

Lo mateix em van confirmar el senyor Josep i la seva esposa, l'Engràcia, de la masia Guilanyà, de Navès (a tocar de Busa).

Cal remarcar que tots esmentàven l'indret com "Les Set Riberetes", no "Aigua de les Set Riberetes". Hem de deduïr que aquest últim topònim no és viu a la zona.

Evidentment caldrà fer moltes correccions al contingut de les pàgines. Les faré amb molt de gust per tal d'acostar el contingut de la nostra Wikipèdia a la literatura excursionista que podem trobar a la xarxa. --Isidre blanc (disc.) 21:57, 27 abr 2013 (CEST)[respon]

D'acord a fer el canvi, tenint en compte que hi ha referències en aquest sentit, i més si lliga amb el que es pot comprovar sobre el terreny. Tot i això, convindria a l'article esmentar també la versió de l'ICC. Com que sembla que es tracta d'un error, n'hi hauria d'haver prou a fer l'esment en una nota a peu de pàgina, per si de cas algú que només tingui la font de l'ICC es pensa que l'article està equivocat i vol arreglar-ho.
A més, estaria bé parlar amb l'ICC perquè ho arreglin (o perquè confirmin els seus arguments per no canviar-ho).--Pere prlpz (disc.) 22:26, 27 abr 2013 (CEST)[respon]
He traslladat a l'ICC la proposta dels canvis i els raonaments per fer-ho. Esperaré la seva resposta abans de fer res.--Isidre blanc (disc.) 09:41, 28 abr 2013 (CEST)[respon]
Si el cas és clar, jo ho arreglaria a la Viquipèdia sense esperar la resposta de l'ICC. No sé quan poden trigar, però dubtaria que fos gaire ràpid.--Pere prlpz (disc.) 10:12, 28 abr 2013 (CEST)[respon]