Discussió:Algemesí

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola a tothom. Sols escric per dir-vos un parell de cosetes. Abans que res, felicitar-vos perquè la informació que hi apareix del meu poble és molt fidedigna, i es veu de seguida que ha estat investigada amb cura.

L'única cosa que veig en tota la pàgina que no és correcta del tot és la part en la qual parleu de les festes de la Mare de Déu de la Salut. Aquestes festes se celebren el 7 i 8 de setembre. Es fan 3 processons, el 7 per la nit (Processó de les promeses), el 8 pel matí (aquesta si, la Processoneta a qual es referiu vosaltres) i el 8 per la vesparada-nit (la Volta General). tots els balls que nomeneu intervenen en les tres processons. I tots són igual d'importants, però si hi ha un que simbolitza més que els altres, si hi ha un al qual els algemesinencs tenen més estima, aquest no és la Muixeranga. Aquest ball són els Tornejants, que de llarg, són el ball més bonic i espectacular de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. La Muixeranga (que efectivament, és el ball predecessor dels Castells catalans) està molt bé, però no li arriba als Tornejants ni a la sola de la sabata.

Firmat:

Un algemesinenc.

PD: Xúquer Viu!!!

Si hi trobes cap error, tu mateix pots editar l'article i arreglar-ho. Es mes rapid i segur que no esperar que algu altre ho arregli. Xevi 17:54 4 mai, 2005 (UTC)

una altra observació...[modifica]