Discussió:Alts del Golan

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Assentaments, on i quan?[modifica]

L'actual redactat no acaba de ser clar:

Geogràficament és una regió que domina la plana inferior que envolta el Mar de Galilea o Llac Tiberíades, i s'ha convertit en lloc de nombrosos assentaments israelians. És per això que Síria utilitzava aquest emplaçament estratègic per pressionar els territoris israelians als seus peus.

No queda clar els assentaments israelians on i quan es feren. Tal i com està ara sembla que els israelians ja els hi tinguessin, i tanmateix Síria els pressionés des d'allà. El lògic seria dir que es feran als Alts després de la decisió israeliana d'annexar-los.

Geogràficament és una regió que domina la plana inferior que envolta el Mar de Galilea o Llac Tiberíades, raó per la qual Síria n'utilitzava l'emplaçament estratègic per pressionar els territoris israelians als seus peus. Això va provocar el 1967 la decisió tàctica d'ocupar tant els Alts del Golan com una zona de seguretat més enllà dels mateixos que permetés protegir-los evitant d'aquesta manera la seva recuperació per part de Síria. D'aleshores ençà Israel hi ha bastit nombrosos assentaments.

Si el redactat però volia dir que els assentaments es trobaven a la plana galilea (cosa que potser sonaria un xic estranya, puix que pocs parlen avui en dia d'Israel com a "assentament" en si, malgrat que sens dubte aquesta visió existeix) una possible alternativa seria:

Geogràficament és una regió que domina la plana inferior que envolta el Mar de Galilea o Llac Tiberíades, plana on els israelians havien construit nombrosos assentaments. Síria utilitzava aquest emplaçament estratègic per pressionar els territoris israelians als seus peu.

--Jahecaigut (parlem-ne) 10:20, 24 ag 2006 (UTC)