Discussió:Aristòtil

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He esborrat l'ultim afegit perque,

  1. linguisticament caldria refer-lo completament
  2. no veig que hi fa a la seccio d'etica

El deixo a sota per si algu creu que es aprofitable i es pot aprofitar d'alguna manera per l'article. Xevi 20:54, 19 gen 2006 (UTC)


Arisotitil divideix el coneixament en tres tipus: coneixament teoric que seria un tipus de coneixament sensa finalitat practica, no tindria utilitat fisica i sols seria coneixer per coneixer, algunes ciencies que contenen el coneixament teoric serien la filosofia I i la metafisica. La fisica seria un coneixament teoric, la fisica sencarrega dels coneixaments de les realitats mobils, les matematiques s'ocupa de les realitats imobils, arisototil diu que les matematuques estan alla mateix amb la cosa i donen espectes quantitatius de les coses pero formen part de la mateixa realitat. I la metafisica per aristotil es mirar dentendre l'origen de l'home, presindeix de la cosa per mirar de trobar una explicació a l'existencia de l'home. El coneixaent practic es aquell coneixament que s'encarrega de guiar les conductes emocionals i etiques, guia la conducte segons les sircumstancies, algunes de les ciencies serian la etica i la politica. i el coneixament tecnic es akell k socupa i te lobjectiu de saber fer, te una otilitat material i creativa, es la creació d'una cosa, l'art, la musica, poesia etc.


dubte[modifica]

"L'any 335 aC va tornar a Atenes i va fundar la seva pròpia escola, el Liceu. Durant aquest segon període d'estada a Atenes es va dedicar a la investigació i a l'ensenyament. Quan aquest va morir al 342 aC, fou acusat d'impietat pels atenesos i hagué de refugiar-se a l'illa d'Eubea, on va morir l'any 322 aC, a l'edat de 62 anys."

A qui es refereix quan diu "quan aquest va morir"? Evidentment, no pot ser al propi Aristòtil, i no s'esmenta cap altra persona al paràgraf. Algú podria aclarir-m'ho?


Es refereix a Alexandre el Gran, Cap de l'Imperi Macedònic a qui Aristòtil va educar en la seva infantesa però a qui (com a molta gent) no li interessava el més mínim les seves classes!!! La seva mort, però, va ser al 324aC

Ciutat de naixement[modifica]

Aristòtil va néixer, com diu l'article, a Estageira. Però aquesta, estrictament, era una ciutat del Regne de Macedònia, no de Grècia. Crec que caldria corregir-ho.--Griera (disc.) 16:45, 11 oct 2016 (CEST)[respon]