Vés al contingut

Discussió:Axiideus

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Si Asteroidea fan els asteroïdeus, Axioidea hauria de fer els axioïdeus. Evolució 23:53, 18 ag 2007 (CEST)

En aquest tema hi ha força confusió i espero que després de vacances es pugui confirmar l'opció més adequada. A la Història Natural dels Països Catalans editada per l'Enciclopèdia Catalana hi ha bastants errors ortogràfics i aquest fet contribueix a la confusió. Allà adapten les superfamílies dels aràcnids i crustacis (-oidea) amb el final -oidèid. En consultes primer amb Llull i després amb l'Enric vam acordar -oideid (sense accent) com a opció més adequada, però esperem fer consultes al TermCat perquè ajudin a normalitzar aquest tipus de terminologia. Llull plantejava inicialment que el final podria ser en -oide (com antropoide). En altres llocs de la Història Natural dels Països Catalans, com en les insectes, el final és el que dius, -oïdeu. Caldria aclarir-ho amb lingüistes.--Peer 16:38, 19 ag 2007 (CEST)
Una altra qüestió, que no sé si ha d'influir, és el nivell taxonòmic. Asteroidea és una classe taxonòmica i no sé si les terminacions haurien d'indicar clarament el nivell taxonòmic.--Peer 16:42, 19 ag 2007 (CEST)
ELs del Termcat han respost confirmant el sufix -oïdeu i per tant ja ho he canviat. Totes les superfamílies del volum 9 de la Història Natural (artròpodes no insectes) tenen el sufix -oideid. No es pots refiar.--Peer 12:32, 3 set 2007 (CEST)[respon]