Discussió:Barana

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No hauria d'estar redactat més en paràgrafs i menys per esquema? 81.33.126.55 15:05, 7 set 2006 (UTC)


Potser si, però:

  • Crec que el tema es presta molt més un esquema que a paràgrafs. De fet, les prescripcions oficials (per exemple, la part del Codi d'Accessibilitat que parla de baranes) s'organitzen en articles i apartats. Crec que els esquemes són útils quan es diuen coses concretes.
  • A l'article hi fanlten paràgrafs perquè falta dir moltes més coses de les baranes. Algú hauria de parlar de l'arquitectura, l'estètica i la història de les baranes, i això són temes que es presten molt més als paràgrafs que als esquemes.
  • M'agraden els esquemes (ja es nota, oi?).
  • El text està adaptat del meu projecte final de carrera. Per canviar-li l'estil l'hauria d'haver reescrit sencer i no disposo de temps, per ara.

--Pere prlpz 15:14, 7 set 2006 (UTC)


M'agradaria posar interwikis en aquest article, però no he trobat cap altra wikipèdia amb un article exactament equivalent a barana. Si ningú n'hi posa un, d'aquí uns dies hi miraré de posar interwikis cap a coses semblans (que més aviat signifiquen balaustrada o tanca). --Pere prlpz 15:08, 7 set 2006 (UTC)


Tot l'apartat de "Funcions i criteris..." sembla extret d'una normativa. Si es aixi, es podria mencionar en el text i donar una referencia ? Xevi 17:18, 7 set 2006 (UTC)

No està tret d'una normativa, excepte als llocs que diu específicament "d'acord amb el Codi d'Accessibilitat" (i tens raó pel que fa a la referència: tinc intenció de fer un article sobre el codi d'accessibilitat, i posar algun link al text complet). Pel que fa l'estil, està extret d'un projecte meu i és veritat que està escrit com una normativa (esquemàticament i en imperatiu); potser es podria suavitzar l'estil, separar el que serveix per un espai públic dels altres tipus de baranes i les baranes en general (m'agradaria, per exemple, fer un apartat sobre baranes en llocs de treball) i separar les normatives aplicables dels criteris generals (Codi de l'Edificació, Codi d'Accessibilitat i normativa laboral, principalment). El que no treuria gaire és l'estil esquemàtic.--Pere prlpz 12:44, 8 set 2006 (UTC)

Sobre els criteris de les baranes[modifica]

L'article fa una relació molt detallada de normes que han de complir les baranes, però mancarien referències de la font d'aquestes normes (lleis, normatives, recomanacions... en quín país o territori s'apliquen?) Josep Anton (disc.) 22:47, 2 set 2019 (CEST)[respon]