Vés al contingut

Discussió:Berenguer de Saltells

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hi ha moltes preguntes obertes sobre la figura de Berenguer de Saltells i ara em proposo recollir alguna d'ellas aquí i veure si altres seguidors de Wiki contesten alguns dels interrogants.

Començo a recollir alguns d'ells: 1) Perque Berenguer de Saltells va trobar-se en lloc desconegut entre els anys 1340 i 1350? On era? Què feia? 2) Perque els seus pares, Ramon de Saltells i Benvinguda de Pomer, van desheretar-lo i van donar totes les finques i propietats, en testament, al monestir de Sant Cugat? 3) Perquè Berenguer va matar l'abat de Sant CUgat quan, el procés legal obert i la sentència arbitral l'afavorien i gaudia dels drets legals per recuperar el seu patrimoni? Perquè es deia "ciutadà de Barcelona", si era fill d'uns pagesos notables de Cerdanyola? Perquè els Saltells si eren pagesos, tenien un escut heràldic, com encara es pot veure al monestir de Sant CUgat? 4) Quin paper previ tenia el rei Pere III en aquells fets? O quina era la relació prèvia del rei Pere amb Berenguer de Saltells? 5) Perquè la petita noblesa vallesana va fer costat a Berenguer i es va enfrontar a l'abat de Sant CUgat?

En tot aquest treball no hi ha aportacions alienes. Es tracta d'un treball de recerca propi, encara no editat, iniciat fa tres anys enrere i del qual tinc aquells punts foscos. Bé per ser la primera vegada, ja he aportat un tema nou i he obert uns quants interrogants. Espero respostes. Mercès a tot, Miquel.

Nomes un aclariment: la viquipedia no es per publicar treballs de recerca. Es una enciclopedia. Per tant, tot el que hi surti hauria d'estar acceptat per la comunitat academica en general, o com a minim haver-se publicat abans en algun altre lloc. Aqui no es el lloc adequat per publicar noves teories o hipotesis sense referencies externes. Xevi 20:41, 25 abr 2006 (UTC)