Discussió:Catalunya Artística

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

REVISIÓ

En general el contingut de l'article està prou bé, però encara voldria afegir algunes recomanacions més (disculpeu si repeteixo coses que ja vam acordar l'altre dia):

- ORIGEN

Jo intitularia l'apartat "Origen i història", perquè parleu de l'inici i de la fi de la revista

- IDEOLOGIA

Crec que podríeu tirar una mica més del fil i contextualitzar la postura de la revista dins l'àmbit polític de l'època. Amb això no vull pas dir que heu de fer una introducció a mode de conext, sinó que, partint dels postulats que defensa la pròpia revista, afegir que aquests es poden entendre si tenim en compte el conext polític del moment, el qual es caracteritza a grans trets per.....

- SECCIONS

Per què no afegiu el nom d'alguna de les personalitats que apareixen a Gent Notable de Catalunya?


- Catalunya Artística i l'estètica Modernista

Ja us vaig dir que aquest apartat era una mica controvertit. Cal escollir molt bé les paraules. Penseu que pot resultar qüestionable parlar del modernisme com a "corrent artístic", en comptes de fer-ho com a "moviment". Perquè com a "moviment" aplega precisament diferents corrents artístics. Penseu que els estils d'un Llimona, d'un Nonell o d'un Picasso, són ben diferent; per tal no us recomano generalitzar. PEr tal de tenir més clar tot aquest tema, us recomano per favor que consulteu la següent bibliografia: MARFANY, J.L., Aspectes del Modernisme, Barcelona: Curial, 1975. Queda tot bastant ben explicat.

Dir d'altra banda que tots aquests artistes ajuden a "la penetració del Modernisme a Catalunya"..però sí és a Catalunya on ja havia sorgit fa anys! Dit així sembla que el Modernisme ve de fora i és aleshores que es reforça la seva introducció. En fi, és un tema realment controvertit. Per tant, si en voleu parlar, us recomano que us informeu millor abans i torneu a redactar aquest apartat.

Sigui com sigui, crec que aquest apartat té prou entitat com per a constituir un capítol a banda, sobre IDEOLOGIA ESTÈTICA, per exemple (encara que estigui vinculat al Format Gràfic..no sé si això ja ho vam parlar a tutoria). Però aleshores caldria ampliar-lo una mica. Podríeu revisar alguns dels articles escrits per Joaquim Renart a la secció d'art per tal d'extreure'n més informació. I incidir sobre les contradiccions internes de la pròpia publicació, atès que, com bé dieu, mostra una doble actitud: una de més progressista i una altra de més conservadora.

Quan ho hagueu fet, em veniu a veure a tutoria (ni que sigui només un de vosaltres), i ho reviso. Així de pas, em torno a mirar l'ESTRUCTURA final de l'article, que també calia modificar.


--IreneGras (disc.) 19:06, 28 des 2012 (CET)[respon]


D'acord Irene, farem les modificacions pertinents el més aviat possible. Posaràs horaris de tutoria de nou al Campus o venim directament dins la franja horària corresponent?

--miquel coll de avilés (disc.) 00:55, 29 des 2012 (CET)[respon]