Discussió:Clítoris

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fonts?[modifica]

Agrairia fonts per a això, per a no eliminar-ho:

Aquesta pràctica també ha estat adoptada per algunes faccions religioses musulmanes. De fet, on es donen més casos són a països de l'Àfrica i de l'Àsia, però també en països llatinoamericans.

  1. Quina facció religiosa musulmana ha adoptat l'ablació? sé, que hi ha algun imam que a títol individual hi dóna suport, però tota una facció?
  2. Si es menciona els musulmans, no caldria més encara mencionar els cristians coptes? La proporció de dones musulmanes que l'han patit és ínfima comparada amb les coptes.
  3. En quin país de llatinoamèrica té alguna incidència?

--81.39.162.13 08:37, 14 jul 2006 (UTC)

Veig que s'ha canviat l'article... Em queden dubtes.
Quan deia això de les coptes, era per fer veure la manca de sentit de parlar de musulmans. És que el relacionar-ho amb la religió no trobo que informi, més aviat desinforma. Per exemple, a Kenya i Tanzania té més incidència a les àrees cristianes (protestants) que no pas a les musulmanes.
A més, per exemple en el cas dels egipcis (musulmans o cristians) no és que adoptessin la clitoridectomia, sinó més aviat que adoptaren l'islam o el cristianisme, ja que la pràctica sembla més antiga que la religió.
Pel que fa a llatinoamèrica, jo tenia entès que és una pràctica residual en segons quines comunitats indígenes (em volta pel cap que a l'Amazonia, però no ho tinc clar). Amb l'«aclariment» actual, relacionant-lo amb la immigració, trobo més necessàries encara les fonts. O és que hi ha molta immigració egípcia o somali, per aquells països? --81.38.172.24 23:22, 14 jul 2006 (UTC)
Jo també tinc els meus dubtes, però la informació és més un incís generalitzat, sobre fets registrats, sense entrar en profunditat, ja que l'article tracta sobre El clítoris com a tema principal. Entenc que un estudi més específic i detallat és més adient per un article sobre l'ablació, on es poden entrar en totes les matitsacions necessàries i implicacions sobre el tema i aprofundir en cadascuna de les connotacions. Les fonts són els informes d'UNICEF, Amnistia Internacional i diversos articles i informes des de Metges Sense Fronteres i la OMS (aquests últims, amb informes menys generals adients per un article centrat en aquest tema). Però si ho creus oportú, sempre ho pots ampliar, matisar o reduir tu mateix. Naturagirl 23:58, 14 jul 2006 (UTC) T'escolto... o et llegeixo
Ara he vist les fonts que dius (quan he començat a escriure la resposta anterior encara no estaven) i bé, diria que el que et porta a parlar de llatino amèrica deu ser això d'amnistia:
També es practica en comunitats d'immigrants en zones de l'Àsia, del Pacífic, de Llatinoamèrica i en països industrialitzats, sempre entre immigrants procedents de llocs on es practica la mutilació.
I bé, si t'hi fixes, no està fent cap mena d'èmfasi en llatinoamèrica. Després de parlar de l'Africa i l'Orient mitjà està referint-se, simplement, a la resta del món. Però en lloc de fer-ho així, que seria més fàcil, ho fa dividint per zones. Ara elimino les referències a llatinoamèrica a l'article, i potser neutralitzo alguna cosa. --81.38.172.24 00:05, 15 jul 2006 (UTC)
Sí, molt millor, queda més neutral. Naturagirl 00:26, 15 jul 2006 (UTC)


He esborrat el lligam amb "caputxa" perquè aquesta entrada de la Viquipèdia es refereix només a un peix d'aquest nom.--81.35.145.184 (discussió) 00:12, 16 gen 2015 (CET)[respon]