Discussió:Diagrama de Pourbaix

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Al primer paràgraf, jo substituiria el següent:

-"que traça un equilibri estable en les fases d'un sistema electroquímic aquós" per "que representa les fases estables en equilibri per un sistema electroquímic aquós". Em sembla més clar. Què us sembla a vosaltres?

-"pE/pH" per "E/pH", ja que el que es representa en tots és el potencial i no el seu logaritme negatiu.

-"Les línies representen els límits dels ions predominants" per "Les línies representen els límits de les espècies predominants", ja que hi ha espècies diferents que tenen el mateix ió. per exemple Fe2+ i Fe(OH)2

-"L'eix horitzontal és el pH del medi, que es relaciona amb la concentració de protons" per "L'eix horitzontal és el pH del medi, que es relaciona amb l'activitat de protons" i a sota posar la formula: pH = -log a(H+) (H+ en subíndex)

-"dominis de predomini" per "regions de predominància" (fins aquí: canviat)

-L'apartat de Construcció d'un diagrama jo el revisaria sencer, ja que crec que els diagrames són de E/pH. Jo crec que només és necessari posar l'equació de Nernst i de pH, i ambdues estan a dalt. Jo reorganitzaria l'article deixant-lo com en el cas de la versió anglesa: una Introducció que contindria fins la cita a la bibliografia del Marcel Pourbaix i l'apartat "Diagrama" on explicaria tot el referent al diagrama amb les equacions de Nernst.

De totes maneres molt bona feina especialment la Sabina!!

Carles



Hola Carles, primer, merci!, la veritat es que ha sigut una estoneta de feina...

Segon, les modificacions son lliures, per tant, si creus convenient canviar alguna cosa, fes-ho sense problemes, tot i que, penso que moltes de les indicacions que ens comentes son petites matisacions, per això, si vols modificar-ho, ets lliure de fer-ho, a mi em sembla bé.

Respecte a al construcció, ho he fet en funció dels apunts de classe i aquell llibre que vaig agafar de la biblio, i com que ens va dir el profe que volia que ho poséssim.... es com surt al llibre i als apunts....pero com volgueu!

Tinc només un dubte, algú sap com es fa el tema de les referències?? (per enllaçar-les i tot això...) merci!! Sabina