Discussió:Dinastia julioclàudia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquí es diu que la dinastia (i august) van començar el 27aC. En canvi a August i a Imperi Romà es diu que van començar el 31aC. Diria que són interpretacions diferents, però caldria aclarir-ho (uns consideren que el regnat i l'imperi comencen amb august com a príncep, i els altres com a emperador, crec). --81.38.185.107 13:17, 8 abr 2007 (CEST)

Sóc nova i no sé massa com respondre a les discussions:
El 31aC és la batalla d'Actium i el 27 aC és quan August "retorna" els poders al senat, no? Potser el més just és dir que la dinastia Julio-Clàudia comença amb el nomenament d'august a Octavià, doncs imperators ja n'havia hagut i només s'aplicava com a cap de l'exèrcit no amb el significat posterior com a "rei". Abans de retornar els poders al senat, aquests havien sigut presos per la força. Per tant, de manera oficial va ser el 27aC encara que ell ja feia el què volia des de feia uns 4 anys.
Jo ho veige bé. Quedem d'acord doncs en que l'Imperi comença el 27aC. Intentaré modificar els altres articles perque quedi consistent.--RR (Què n'has de dir?) 13:30, 26 nov 2009 (CET)