Discussió:Divisa

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Crec que hauriem de vigilar amb les definicions de divisa i moneda. Segons el diccionari:

  1. divisa = "Moneda estrangera en mans dels particulars o de l'estat, i també cadascun dels títols de crèdit a curt terme (xecs, lletres, etc) liquidables en moneda d'un altre estat."
  2. moneda = " Unitat monetària pròpia d'un país. " (a part de "pessa de metall, etc.")

Clarament, el que hi ha ara aqui correspon a una de les accepcions de "moneda". I a moneda ara mateix hi ha un article confus (es defineix nomes el sentit de "pessa de metall" pero tambe s'utilitza implicitament el d'"unitat monetaria"). No se si algu que hi entengui es pot mirar aquests articles i arreglar-los. Xevi 20:54 20 feb, 2005 (UTC)

Viccionari?[modifica]

Creieu que potser aquest article hauria d'anar al Viccionari? --Vedranell 10:57 31 ago, 2005 (UTC)

Més sobre les divises[modifica]

Ara que estic fent articles sobre diferents monedes, ja m'havia adonat que això de classificar-les com a "divises" no rutllava gaire, però com que la categoria ja estava creada, l'he anada afegint a cadascun dels nous articles. Jo, més que "divises", en diria simplement "monedes" (enteses com a unitat monetària, no només com a peça de metall amb valor de canvi). Per tant, caldria substituir a tot arreu la categoria "Divises" per "Monedes" i crear aquesta categoria. També, afegir dins l'article "Moneda" que pot fer referència també a la "unitat monetària de curs legal a cada estat" (o una cosa semblant, ja que sembla que el que està definit ara vulgui dir això, però ho trobo una mica embolicat). No goso fer els canvis jo mateix perquè d'economia no hi entenc ni un borrall, i encara la vessaria... I deixar l'article "Divisa" com una mena de pàgina de desambiguació, on es donés compte dels diversos significats: la divisa heràldica, el senyal o emblema en general, la divisa com a part d'una herència en l'antic dret civil, o la divisa com a moneda estrangera de canvi. No sé si és una solució o bé afegir més llenya al foc. Què en penseu? –Enric, a les 12 del migdia de l'1 de setembre.

Divisa/moneda[modifica]

A part que va engreixant aquest article que, sincerament i per les raons que he exposat, crec que s'hauria de dir "moneda" (és a dir, que tots els articles sobre monedes passarien a la categoria Monedes i no Divises, i deixar divisa per al que realment és), els últims afegitons haurien d'anar en articles separats, no?: "Llista de monedes del món" (o alguna cosa així) i "Símbols de les monedes del món", redirigides també des de l'article "Moneda". Què en penseu? (i què en penseu del que havia dit abans?, ja que ningú dóna la seva opinió...). --Enric 11:39 5 set, 2005