Vés al contingut

Discussió:Escut del Papiol

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No, Berenguer de Cruïlles no és pas el mateix. A més, les armes dels Cruïlles són totalment diferents: de gules, sembrat de creuetes d'argent (surt, per exemple, a l'escut de Torrent d'Empordà –oficial– i al de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura –no oficial–).

Caram, estàs molt ben informat. Escolta, d'on treus la informació sobre l'oficiliatat dels escuts? Fa poc vaig dir a un altre viquipedista que una bandera que havien penjat de Badalona -tot i ser amplament utilitzada, això sí- no tenia oficialitat. Tot i així, em vaig quedar amb el dubte de si ho era o no. Com ho podria saber del cert? Llull 14:55 16 jul, 2004 (UTC)

Pel que fa als escuts, tots els municipis que el tenen oficialitzats en surt la imatge al Municat (bé, tots no, perquè encara n'hi ha alguns que hi falta afegir-la-hi: concretament són Riudaura, el Pla del Penedès, Sant Miquel de Campmajor, Cabanelles, Almacelles, Colldejou, Sant Boi de Lluçanès, Gualta, Ripollet, Barcelona i Biure, més el nou escut del Vilosell –han canviat el que tenien abans– i els escuts modificats de Cervera i la Sénia; jo ja els he reclamat unes quantes vegades que els hi posin, però les coses de palàcio van despàcio.

Pel que fa a les banderes, el mateix. Però no hi estic tan ficat, i no sé si en queda alguna d'oficialitzada que encara no l'hagin entrada al Municat. De tota manera, tant els escuts com les banderes, un cop oficialitzades, es publiquen oportunament al DOGC, però no tinc constància que la de Badalona, que l'Ajuntament fa servir habitualment, estigui oficialitzada (com també és segur que no tenen oficialitzat l'escut municipal).

D'acord. El problema del municat és que m'havia fixat que no hi havia els escuts nous (ara hi ha el blasonament de Barcelona però no la imatge de l'escut ¿?). I el problema del DOGC és que nomès hi ha la xarxa els últims anys. Els de fa temps has de pagar, i no poc. La bandera de Badalona tenia l'embolic de què com la de Barcelona no es posaven d'acord amb el nombre pals. Per això li vaig dir quie no era oficial. A sobre ni tan sols es posen d'acord en si són pals i faixes. De l'esut i el timbre que fa servir l'ajuntament ja ni en parlem. Llull 15:57 16 jul, 2004 (UTC)

Tens raó, tot això dels escuts oficials o no és un tema complicat (per cert, sabies que si els de Santa Coloma de Gramenet no tenen l'escut oficial és perquè no es volen desprendre dels quatre pals que hi tenen ara, tot i que segons les lleis heràldiques -i segons la seva història com a municipi- no els correspon tenir-les? Doncs com aquest exemple, n'hi ha molts altres). Dius que a Barcelona hi apareix el blasonament i no l'escut... veuràs que passa igual en tota la llista que t'he passat abans, i això indica que ja hi estan començant a treballar i que segurament aviat hi figurarà l'escut... deuen estar en procés de digitalització suposo. Bé, de moment a Sant Miquel de Campmajor, Biure, el Vilosell, Cervera i la Sénia no s'hi han posat...