Discussió:Festa del Fanalet de Montcada i Reixac

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Festa del Fanalet)

Atenció: la festa de fanalet també pot fer referència a una festivitat que se celebra en diversos pobles valencians i que és d'una naturalesa diferent de la festivitat de Montcada i Reixac.

En la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-Real, per exemple, ho explica:

«Organitzada per la Regidoria de Tradicions i el Grup de Danses El Raval, la Festa del fanalet recorda la figura del sereno amb una singular processó nocturna en la qual els participants porten el seu propi fanalet elaborat amb melons d'Alger. El taller previ serà a les 18 hores en el qual els xiquets aprenen a preparar els fanalets; buiden els melons d'Alger, els decoren i col·loquen en l'interior el ciri que encendran després del sopar. A les 21 hores sopar de pa i porta. I a les 22.30 hores encesa dels fanalets i volta del sereno entonant les cançons tradicionals. En acabar repartirem orxata i fartons als participants.» Enllaç a la web

Definició de fanalet en el Diccionari normatiu valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (accepció 3):

3. m. ETNOL. Meló d'alger buidat amb forats i dibuixos en la corfa on s'introduïx un ciri i que els xiquets porten en una desfilada nocturna que se celebra durant l'estiu en algunes localitats valencianes.

Enllaç al diccionari

Crec que seria, per tant, convenient, especificar en l'article actual Festa del fanalet que es tracta de la festa del fanalet de Montcada i Reixac. També es podria crear una pàgina de desambiguació i dos articles diferenciats: 1) el de la festa de Montcada i Reixac 2) El de la festivitat en diverses localitats valencianes (entre altres, Vila-real).

--Josep Lluís (disc.) 13:45, 25 maig 2018 (CEST)[respon]

Fet el reanomenament, ara es pot fer l'article de la festivitat en diverses localitats valencianes.--Medol (disc.) 16:07, 25 maig 2018 (CEST)[respon]