Discussió:Gòtic català

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

¿Es denomina gòtic català al gotic desenrollat en terres valencianes?. ¡Es la primera noticia que tenim els valencians!. Yo no se si a algu li sonara...pero en eixe moment eixistia el Regne de Valencia, que funcionava com un estat independent, en fronteres, lleis (Furs), moneda, bandera i eixercit propi.

En mes rao encara es dia i es diu "Gotic valencià". Sincerament, seguixc sense entendre que tenen que vore els catalans en el gotic valencià, mes alla de les caracteristiques comunes al gotic mediterraneu i de la Corona d'Arago, que son comunes en el gotic català, si, pero tambe en el gotic aragones, italià, etc. --Valencian (disc.) 22:54, 28 set 2009 (CEST)[respon]

És una qüestió acadèmica, no dels teus gustos personals. 193.152.140.239 (discussió) 22:56, 28 set 2009 (CEST)[respon]

Es una qüestio de realitat historica, no de politica[modifica]

Seria d'agrair el no tornar a incloure al "gotic valencià" en est articul de forma gratuita, sense cap rao historica ni academica.

En eixe moment Valencia era un Regne independent en el seu maxim esplendor historic, dubte yo que cap pais vei puguera apadrinar el seu estil arquitectonic. Yo pense que l'existencia d'un estat independent com era el Regne de Valencia, no es tracta d'un gust personal, sino d'una realitat historica incontestable. Si es una qüestio academica ¿? per favor, dis-me quina es l'Academia que afirma la tonteria de nomenar al gotic valencià com a gotic català.

Atra cosa ben diferent es lo que ocorrix en este articul, que baix la pretensio del rollo politic dels Paisos Catalans, es vol afirmar que tot lo valencià es català. Es veu que per a alguns, els valencians som una especie de "colonia" de Catalunya, els quals som incapaços de crear res pel nostre conte, tampoc un estil artistic. La Colonia no mereix mes ¿no?. Pero la realitat historica es un atra. La veritat es que sempre s'ha nomenat academica i popularment "gotic valencià". El terme "gotic valencià" es absolutament acceptat per tots. Ho diu fins al Diario Levante-EMV, molt poc sospitos de ser "blaver", pero clar, aixo tampoc bastara per als radicals irracionals empenyats en nomenar de català a tot lo que siga valencià o balear. Com si els demes no tingueren vida o forem territoris inanimats, algo aixina com una pedra mineral bonica de comtemplar, pero inutil e incapaç. Mes info:

--Valencian (disc.) 16:07, 29 set 2009 (CEST)[respon]


Com pots veure vaig afegir una marca de petició de referència. Si no se n'aporta cap, llavors es podrà eliminar, però eliminar-ho per les bones no és el procediment. Que València fos o no independent és indiferent. El mal holandès s'ha donat a molt més llocs que a Holanda, i els gats romans també es troben a València. Una cosa és el nom acadèmic que pugui tenir i l'altra quina sigui la situació de València per llavors. És molt poc acadèmic barrejar-ho. 193.152.140.239 (discussió) 20:46, 29 set 2009 (CEST)[respon]