Discussió:Hispania (revista)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

REVISIÓ

Perdoneu si em repeteixo en algunes coses..

ESTRUCTURA DE L'ARTICLE

l'apartat sobre "Format de la revista" conté ja informació sobre els aspectes "gràfics" de la marteixa, o sigui que no sé si és necessari afegir un altre apartat amb el títol "Descripció gràfica". Suposo que sobre l'ESTRUCTURA de l'article en general ja vam parlar a tutoria, així que tampoc voldria afegir res més, no sigui que encara us faci un embolic.

CONTINGUT

A nivell de CONTINGUT, no podríeu afegir alguna cita de la mateixa revista a l'apartat IDEOLOGIA? per acabar d'enriquir el text.

I una altra cosa. Us manquen REFERÈNCIES a tot l'article en general. Per exemple, tot allò que dieu sobre els propòsits de Miralles al final de la ideologia..cal referenciar-lo

D'altra banda...el fet que Hispània s'inspiri en Jugend..

-1/ cal referenciar molt bé aquesta informació. Sobre el tema de la influència de Jugend a Catalunya en general, us recomano que consulteu la següent bibliografia: MARFANY, J.L., “Modernisme català i final de segle europeu: Algunes reflexions”, dins El Modernisme, vol. I, Barcelona: Olímpiada Cultural - Lunwerg Editores, 1990, pp. 33- 44. Llegiu l'article fins el final!! i sobretot la nota núm. 13. Ho dic perquè Marfany parla precisament de Jugend..però creu que no va tenir gaire ressò a Catalunya (al contrari que Ràfols i Cirici, autors que també esmenta). Ja fa una quants anys del seu article, així que no sé si heu trobat informació més recent. Però en tot cas crec que es podria afegir aquesta informació, ni que sigui per tal de deixar constància del debat (i ja de pas, podríeu consultar directament les obres de Ràfols i Cirici, esmentades per Marfany, a veure què diuen ells exactament sobre Jugend)

-2/ per què no afegir que a Catalunya ja hi havia una altra revista que s'intitulava precisament així (Joventut)? segurament més moderna i cosmopolita a nivell de contingut que la pròpia Hispània.

TAULA

Sobre la TAULA no sé si ja us vaig comentar també que caldria afegir una mena breu d'introducció explicant les característiques de la taula (tipus apartats,etc), per tal que els lectors entenguin el per què d'aquesta. Per exemple: "A continuació detallem/incorporem una taula on s'especifica...."


--IreneGras (disc.) 20:04, 27 des 2012 (CET)[respon]