Discussió:Història de la pintura

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Taula d'Història de la Pintura

Aquesta pàgina, està feta a fi de que sigui el portal d'entrada a tot el que es relaciona amb l'Història de la pintura.

S'agarirán contribucions en text i imatges.

Bibliografia:

Les meves contribucions a l'Història de la Pintura són originals que redacto consultant i resumint tres llibres d'Història de l'Art:

El Arte y el Hombre. Varis autors. Traduïda del francès. Editorial Planeta. Barcelona 1966. Original de Librairie Larousse, París.
Història de l'Art, autor E.H. Gombrich. Traducció de l'anglès per Dolors Udina Columna Edicions S.A., Barcelona 1999. Edició anglesa de Phaidon Press, 1950.
Historia del Arte Labor. Varis toms i autors. Editorial Labor anys 1920-1930. Traduïda de l'Alemany.
Grandes de la Pintura. Varis toms i autors. Sedmay ediciones, Madrid 1979. Original en castellà.
i Altres (Gran Enciclopèdia Catalana etc.)

En la Història de la Pintura, davant les obres mestres i els grands pintors no és obligat l'anomenat "punt de vista neutral", s'ha de dir que es el millor ja que en aquests cassos aquesta i no altre és l'expresió adequada del punt de vista neutral.

He creat un esbòs de plantilla per a la Història de la Pintura que s'inspira lliurement en una taula de la wikipedia holandesa la qual te un reconeixement internacional com article destacat.

Es trata d'ampliar-la a tots els periodes artístics i de refer tots els links possibles. L'idea de posar imatges em sembla millor que tant text, sobretot en una història de la pintura.

Si funciona podem trasplantar-la a l'Història de l'Arquitectura.


Vicens