Vés al contingut

Discussió:Hotel 987 Barcelona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Trec el següent paragraf, ja que encara que es factible trobar-ne referencies, tracta sobre una persona no relacionada directament amb l'hotel:

  • Jaume Castell Lastortras. Figura destacada del món econòmic de Catalunya als anys seixanta i setanta, va participar en diverses empreses constructores i va ser criticat per la seva intervenció en activitats d'especulació urbanística. Castell va començar la seva activitat industrial en el sector tèxtil, però amb els anys es va dedicar també a altres àrees econòmiques i va formar part en la constitució d'empreses gràfiques, editorials, navilieres, metal·lúrgiques, petrolieres i de l'automòbil. Dins de la seva activitat com empresari, va fundar el diari Tele/eXpres i el setmanari en català Tele Estel, participant també en l' editorial Argos Vergara. En l'àmbit financer, va promoure el Banc de Madrid i el Banco Catalán de Desarrollo, que van donar suport a las nombroses empreses del grup Castell.

El moviment urbà va influir en l'enfonsament de les activitats constructores de Castell. El propi Col.legi d'Arquitectes es va oposar als seus projectes de construir polígons d'habitatges en Can Cuyàs, davant la Ciutat Meridiana, i al Prat. Cap a 1978, Jaume Castell va decidir autoexiliar-se, va vendre la majoria dels seus negocis a Espanya,i es va dedicar a activitats financeres a Suïssa i als Estats Units. --Jordiferrer (disc.) 09:43, 21 jul 2011 (CEST)[respon]